کتاب جنسیت و قدرت در دیوارنگاره‌ های صفوی اثر حکیمه طاهر در 153 صفحه توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات چاپ شده است.

این کتاب مطالعه منابع تصویری دوران صفویه با روش تحلیل گفتمان فوکویی بر مبنای برساخت گرایی اجتماعی است؛ این منابع تصویری شامل نگاره ها یا دیوارنگاره های عصر صفوی است که کاملاً متأثر از آثار نگارگری کوچک اندازه و نگاره های تک برگی آن دوران بوده است که بر دیوار کاخ های چهل ستون و عالی قاپوی اصفهان نقش بسته اند و چون ویژگی مهم این نگاره ها، نمایش ارتباط میان زن و مرد است، به عنوان منبعی برای پژوهش در زمینه گفتمان جنسیتی آن دوران در نظر گرفته شدند.
در مورد نگاره هایی که برای بررسی موردی در این کتاب مدنظر قرارگرفته اند، باید گفت این دیوارنگاره ها در خلال سال های ۱۰۵۷-۱۰۰۶ هجری قمری در دوره شاهان صفوی نقاشی شده اند. این دوره زمانی دارای ویژگی های منحصربه فردی است که آن را برای چنین پژوهشی مناسب می سازد. ازجمله اینکه در این دوره ارتباطات ایران با کشورهای اروپایی گسترش یافت که نتیجه آن ورود بسیاری از سیاحان و سفیران اروپایی به ایران بود و حاصل این سفرها، نوشته شدن تعداد زیادی سفرنامه مربوط به اوضاع اجتماعی، فرهنگی و زندگی مردم در آن دوره است.
یکی از مهم ترین مسائلی که در این سفرنامه ها بدان پرداخته شده است، مسائل مربوط به فرهنگ جنسی و نحوه ارتباطات میان زنان و مردان در آن روزگار است. از طرفی دیگر، هنرهای تصویری و از جمله نقاشی دیواری در این دوران بسیار رونق گرفت. نقاشی های تصویرشده در این دوران در شهر اصفهان را تحت لوای یک مکتب هنری به عنوان مکتب اصفهان شناسایی می کنند

کتاب
سال نشر 1398
قطع رقعی
تعداد صفحات 153 صفحه
نوع جلد شومیز
نویسنده/ نویسندگان حکیمه طاهر
ناشر انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
شابک 9786004521642

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمي شود!

رتبه: بد خوب

کد را در کادر زير وارد کنيد:

پر فروش ترین ها
بیشترین بازدید
آخرین محصولات
ویژه ها