کتاب ریشه های الهیاتی مدرنیته اثر مایکل آلن گیلسپی با ترجمه زانيار ابراهيمي در 574 صفحه توسط نشر پگاه روزگار نو چاپ شده است.

نزدیکی ما به دوران مدرن باعث شده تا کمتر خود را با پرسش «مدرنیته چیست و از کجا آمده است؟» مواجه بدانیم و مدرنیته را دنباله طبیعی حرکت تاریخ بدانیم. این در صورتی است که انسان‌هایی که در قرون وسطی زندگی می‌کردند هرگز تصور نمی‌کردند که چنین جهانی را پیش‌رو داشته باشند. آنان خود را در آخرالزمان می‌دانستند و در انتظار پایان تاریخ بودند.
مایکل آلن گیلسپی در کتاب ریشه‌های الهیاتی مدرنیته‌، پاسخ کلیشه‌ای و رایج از مفهوم مدرنیته و ریشه‌ها و زمینه‌های ظهور آن را به چالش می‌کشد و به دنبال ارائه یک روایت دقیق از روند تحولات فکری است که زمینه ظهور مدرنیته را فراهم کردند. دغدغه او در این کتاب اثبات نقش اصلی دین و الهیات در شکل‌گیری ایده مدرنیته است، درست بر خلاف آن‌چه که روایت‌های رسمی از مدرنیته بیان می‌کنند.

گیلسپی این تصور را که مدرنیته ریشه و هسته‌ای خداناباورانه، دین ستیزانه یا حتی لا ادری گرایانه دارد، اشتباه می‌داند و به ما نشان خواهد داد که مدرنیته از همان آغاز نه تنها در پی حذف دین نبود، بلکه می‌خواست دیدگاهی تازه را درباره دین و جایگاه آن در زندگی انسان بپرورد. به عقیده او ما زمانی مدرنیته را به درستی خواهیم فهمید که آن را تلاشی برای یافتن پاسخی متافیزیکی / الهیاتی تازه به مسئله‌ی طبیعت و ارتباط با خدا و جهان طبیعی بدانیم، مسئله‌ای که در جهان قرون وسطای متأخر و در نتیجه‌ی نبرد بی امانِ عناصرِ متناقضِ خود مسیحیت پدید آمد.

در ابتدای کتاب زانیار ابراهیمی مترجم فارسی کتاب و مایکل آلن گیلسپی نویسنده کتاب، در مقدمه‌های مفصلی به تبیین موضوع کتاب و روش کار نویسنده پرداخته‌اند. اولین فصل از کتاب با نام «انقلاب نومینالیستی و خاستگاه مدرنیته»، شرح ایده‌ی اصلی نویسنده در توضیح نسبت میان الهیات مسیحی و مدرنیته است. شش فصل بعدی به دنبال پرداختن به ایده‌های اساسی فلسفی / سیاسی در سنت غربی و تعقیب آن‌ها در مسیری است که به مدرنیته منتج می‌شود: «پترارک و ابداع فردیت»، «اومانیسم و خداشدن انسان»، «لوتر و طوفان ایمان»، «تناقض‌های پیشامدرنیته»، «راه دکارت به حقیقت» و «خرد ترس‌آلود هابز». هشتمین فصل که فصل پایانی کتاب است، «تناقض‌های روشنگری و بحران مدرنیته» را بررسی می‌کند.
گیلسپی به انسان مدرن هشدار می‌دهد که هیچیک از ما فرزند بخت نیستیم و مادامی که از این حقیقت آگاه نشویم، مثل اودیپ در این جهان سرگردان خواهیم بود، نبوغی درخشان در پاسخ به مشکلات و شتابی شگفت‌انگیز در تفوق خواهیم داشت، اما چشمان‌مان همیشه برروی این حقیقت بسته خواهد ماند که چه کسی هستیم و چه می‌کنیم. بنابراین انسان مدرن در عصر حاضر باید مجدداً با این سوال مواجه شود و پاسخی درخور برای آن بیابد. «مدرنیته چیست و از کجا آمده است؟»

کتاب
سال نشر 1398
قطع رقعی
تعداد صفحات 574 صفحه
نوع جلد شومیز
نویسنده/ نویسندگان مایکل آلن گیلسپی
مترجم زانيار ابراهيمي
ناشر نشر پگاه روزگار نو
شابک 9786226700023

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمي شود!

رتبه: بد خوب

کد را در کادر زير وارد کنيد:

پر فروش ترین ها
بیشترین بازدید
آخرین محصولات
ویژه ها