کتاب حاجی خودتی (خاطرات حج یک جامعه شناس) اثر حسن محدثی توسط انتشارات نقد فرهنگ منتشر شده است.

محدثی در صفحه شخصی خود درباه  این کتاب چنین نوشته است:
«کتاب «حاجی خودتی» را مدیون خیلی‌ها هستم. نخست آن‌هایی که امکان سفر حج مرا فراهم کردند. بعضی‌های‌شان را می‌شناسم و بعضی‌های‌شان را احتمالاً نمی‌شناسم. هم‌چنین مدیون شخصیت بی‌نظیری چون «فرزند خَلف بشریت» هستم که در این کتاب حضوری جدّی دارد. وقتی فکر می‌کنم اگر او نمی‌بود کتاب من چه طعم و رنگ و بویی می‌داشت، هر چه بیش‌تر دِین خود را به او درک می‌کنم!
هم‌چنین، مدیون دوست عزیزاَم خانم سپهر هستم که خاطرات سفر حج خود را به‌خاطر تقاضای من نوشت و در اختیاراَم قرار داد و به من اجازه‌ این را داد که به‌دل‌خواه از آن استفاده کنم. یادداشت‌های ایشان به من این امکان را داد که صدایی زنانه نیز در کاراَم طنین‌انداز شود.
حالا امیدوارم دومین کتابی که برای مخاطبان عام نوشته‌ام، چنان درخور باشد که به خلوت کسان بسیاری راه یابد و شادی و امید در جان‌شان بریزد و لب‌خندشان را جاری سازد و گاهی نیز تأمّلی برانگیزاند. اینک بعد از تحقّق این رؤیا، دوره‌ی انتظاری دوست‌داشتنی و اندکی دلهره‌آور فرامی‌رسد: از هم‌اکنون منتظر واکنش‌ها و اظهارنظرها و نقدهای عموم مخاطبان و به‌ویژه اهل ادب و صاحب‌نظران حوزوی و دانش‌گاهی هستم»

در بخشی از کتاب آمده است:

ما از جهان زندگی دین داران ایرانی چیز زیادی نمی دانیم و به خلوت دینی شان راه نمی یابیم. ما، ایرانیان معمولا به خاطر حفظ آبرو از وجوه زشت زندگی مان کمتر سخن می گوییم. اما این همه حفظ آبرو کردیم به کجا رسیدیم؟ به قول مادربزرگم (کدام قلعه و خیبر را گرفتیم؟)
بارها تجربه کرده ایم که کسی را به دلیل احترام با لفظ (حاجی) مورد خطاب قرار داده ایم، اما وی با عصبانیت و غیظ پاسخ گفته است: (حاجی خودتی!). چرا برخی اوقات نوعی خشم و نفرت از کاربرد تعبیر (حاجی) در کشور ما وجود دارد. در حالی که حاجی آکنده از معنویت است؟! حاجیان ایرانی چه کرده اند که حاجی چنین بار معنایی زننده ای پیدا کرده است؟

کتاب
سال نشر 1397
قطع رقعی
تعداد صفحات ۱۶۸ صفحه
نوع جلد شومیز
نویسنده/ نویسندگان حسن محدثی
ناشر انتشارات نقد فرهنگ

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمي شود!

رتبه: بد خوب

کد را در کادر زير وارد کنيد:

پر فروش ترین ها
بیشترین بازدید
آخرین محصولات
ویژه ها