کتاب فمینیسم زشت و زیبا اثر محمد جمال الدین واژی با موضوع كوشش در راستاي نگاهي اعتدالي به مسائل زنان توسط نشر نگاه معاصر روانه بازار شده است.

مینیسم زشت و زیبا کتابی مفصل درباره جنبش های زنان و اصولا فمینیسم است. این کتاب در یازده فصل تدوین شده است. فصل اول تعریف و تاریخ فمینیسم نام دارد. در فصل دوم مبانی و بافت فلسفی جنبش فمینیسم واکاوی شده اند.فصل سوم رویکردها و گرایش های فمینیسم و فصل چهارم برخی علل وقوع جنبش فمینیسم نام دارد.
فصل پنجم که شاید این کتاب را خاص می کند نگاهی اجمالی به وضعیت زنان در جوامع اسلامی نام دارد. فصل ششم به اهداف فمینیسم می پردازد. فصل های بعدی به تحلیل و نقد جنبش فمینیسم می پردازد. آیا فمینیسم یک مکتب است نام فصل هفتم است. نقد برخی گرایش های فمینیسم موضوع فصل هشتم است. فصل نهم حهانی شدن و استفاده ی ابزاری از زنان نام دارد. فصل دهم به زن خانواده و مسائل جنسی اختصاص دارد. فصل یازدهم هم از فصلی است که شاید در کتاب های دیگری درباره فمینیسم که ترجمه شده اند یافتنی نباشد. این فصل به دانشوران مسلمان و بازنگری در فقه زنان پرداخته است.
لازم به ذکر است که هر کدام از این یازده فصل به چند قسمت دیگر تقسیم شده اند و مسائل را از دیدگاه های مختلف بررسی کرده اند.

جنبش فمينيستي در درون خود داراي گرايش‌ها و شاخه‌هاي فراواني است ولي بسياري معتقدند كه فمينيسم واقعي همان فمينيسم راديكال است كه نظريه‌اي مستقل در باب حقوق زن بوده و با ساير شاخه‌ها تفاوت بنيادين دارد. وجود گرايش‌هاي فراوان فمينيستي نشان‌گر ناسازگاري، اختلاف، عدم تحمل و نقد دروني حاميان آن در اين مكتب است. ولي علي‌رغم اين اختلافات، وجه مشترك غالب گرايش‌ها و رويكردهاي فمينيستي اين است كه يافته‌ها، ايدئولوژي‌ها و قوانين وضعي بشر را معيار تشريح و قانون‌گذاري دانسته و همگي فرزندان شايسته نهضت رنسانس و تفكرات اومانيستي‌اند و خانواده هسته‌اي ـ كه بر مديريت مرد استوار است ـ را آماج حملات خود قرار مي‌دهند و خواهان رفع تمام تمايزات جنسيتي در قوانين، آموزش و پرورش، فرصت‌ها و امكانات‌اند. به هر روي افراط و عدم انعطاف راديكال فمينيست‌ها اين واقعيت را تغيير نمي‌دهد كه زنان در طول تاريخ بشر بسي رنج ديده‌اند و هرگونه تلاشي در راستاي بهبود وضعيت آنان موجه، معقول و در راستاي سعادت بشريت محسوب مي‌شود. اين پژوهش به بررسي و واكاوي ماهيت جنبش فمينيستي، موفقيت‌ها و پيامدهاي آن مي‌پردازد، جنبشي كه مدعي انحصاري تلاش در راستاي خوشبختي زنان است. بررسي و نقد زواياي جنبشي كه مدعي استيفاي حقوق زنان است، هرگز به معني مبارزه با اين حقوق و حتي اين مكتب نيز نيست. فمينيسم مكتب، نهضت يا جنبشي است انساني و بدون ترديد داراي مزايا و معايبي است. در حوزه انساني، هيچ حركتي فرانقد نيست و نقد هر جنبش، مكتب و ايده‌اي نيز نيازمند بررسي و آناليز مزايا و معايب آن است. بر خلاف مطلق‌نگري حاكم بر تجزيه و تحليل‌هاي فمينيسم كه غالبا آن را كاملا تاييد يا كاملا رد مي‌كنند، در اين پژوهش كوشش شده است كه از چنين نگاه‌هايي پرهيز شده و مبارزات زنان خوش‌بينانه بررسي گردد، از توهم توطئه پرهيز شود و در كنار معايب، مزاياي جنبش‌هاي زن‌گرايانه نيز ديده شود و مبارزه در راستاي استيفاي حقوق يك جنسيت غالبا فرودست، طبيعي تلقي گردد. و هم‌زمان سعي شده است از معايب فمينيسم هم چشم‌پوشي نگردد و اين جنبش از ديدگاه ارزشي نيز تجزيه و تحليل شود

کتاب
سال نشر 1397
قطع رقعی
تعداد صفحات 402 صفحه
نوع جلد شومیز
نویسنده/ نویسندگان محمد جمال الدین واژی
ناشر نشر نگاه معاصر
شابک 9786226189248
موضوع كوشش در راستاي نگاهي اعتدالي به مسائل زنان

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمي شود!

رتبه: بد خوب

کد را در کادر زير وارد کنيد:

پر فروش ترین ها
بیشترین بازدید
آخرین محصولات
ویژه ها