کلام هادی، نگاه آماری به خطبه غدیر همراه با متن خطبه و ترجمه

مطالبی که ما در طول زندگی با آنها برخورد می کنیم، انواع گوناگونی دارد و در دسته های مختلفی جای می گیرد. علمی، غیرعلمی، عمیق، سطحی، مهم، معمولی و غیره. با توجه به نوع مطالب، روش بهره مندی از آنها نیز متفاوت است و هر یک، سبک و روش خاص خود را می طلبد.

یکی از امتیازاتی که مطالب مهم و عمیق دارند، این است که اگر انسان با ورش های متعدد و از زوایه های گوناگون به آنها بنگرد، باز هم قابلیت بررسی دارند. یکی از روش های پسندیده برای استفاده بهتر از مطالب مهم، نگاه آماری و دسته بندی به آنها است.

خطبة شریف غدیر که از زبان فصیح ترین انسان ها؛ یعنی حضرت ختمی مرتبت، محمد بند عبدالله بیان شده است، از جمله مطالب مهم و عمیقی است که اگر با نگاهی آماری و به صورت دسته بندی ملاحظه شود، کمال و رسایی و شیوایی آن، روشن تر می گردد و اهمیت آن، به صورت چشم گیرتری نمایان می شود.

با ژرف نگری در این کلام نورانی – که شاید تنها حدود یک ساعت به طول انجامیده است – این احساس به آدم دست می دهد که گویا صدها ساعت برای گنجاندن نکات مهم در آن، وقت صرف شده است و انسان را به این نتیجه می رساند که گوینده این کلام، حقیقتاً ((لاینطق عن الهوی ان هوالا وحی یوحی)) می باشد.

اما به راستی ((خطبة غدیر)) چیست و پیامبر در آن چه می گوید؟

در روز هجدهم ذی الحجه، از سال دهم هجرت؛ رویدادی بزرگ و ابتکاری بدیع صورت می گیرد. پیامبر اعظم، مردمی را که در حال بازگشت از سفر حج بودند، در بیابانی گرم و سوزان، گرد هم می آورد و خطبه ای را شروع می کند تا راهی نو و روشی جدید را برای هدایت امنش معرفی نماید، چرا که او خاتم الانبیاء است و باید حجج الهی را به گونه ای نو معرفی کند و اوصیای خود را به همگان بشناساند. و چنین می کند و در خطبه ای رسا و شیوا و بی همتا، جانشین خود را معرفی می کند و از مردم بیعت می گیرد.

رسول مکرم اسلام، در این خطبة بی نظیر، چندین مرتبه در مورد علی امر می کند، چندین بار از مخالفت با آن حضرت، نهی می کند، بر دشمنان مولای متقیان، نفرین می کند، برای دوستان حضرتش دعا می کند، و بیش از چهل بار، نام امیر (ع) را می برد.

به راستی که خطبة غذیر، خطبة بی نظیری می باشد و پیامبر گرامی اسلام (ص) با بیان این خطبه، شاهکار عظیمی را خلق می کند، با بیان بیش از یکصد و سی صفت از صفات الهی، گویا جوشن کبیر را در این خطبه جان می دهد، با بیان آیات زیبای الهی، گویا قرآن را در این خطبه ختم می کند، با بیان یک صد و شصت صفت از فضائل امیرالمومنین صلوات الله علیه، آینة تمام نمای خود را به مردم معرفی می کند، و با در نظر گرفتن این نکات، اهمیت خطبة غدیر، خود به خود آشکار می شود و این خطبه، به یکی از مهم ترین و ژرف ترین و عمیق ترین بشری بدل می گردد.

بر همین اساس و بنا بر وظیفة دینی، کتاب کلام هادی به نگارش درآمد که نگاهی آماری دارد و از بیست و چهار جهت، به این خطبه می پردازد و مطالب را به صورت دسته بندی و شفاف و روشن، ارائه می کند تا روشن گر راه جویندگان هدایت و دوست داران ولایت باشد و حقانیت امیر مونان علی (ع) بر آنان هویدا و هویداتر گردد و مبلغان محترم نیز بتوانند با استدلالی قوی و بیانی متفن، در برابر مخالفان حضرتش قد علم کنند.

این کتاب، شامل مطالب دسته بندی شده بیست و چهار گانه است که به خاطر شکرگذاری با بیان صفات الهی، آغاز می شود و با بیان دعاهای مخصوص برای دوستان و دوست داران امیرالمونین صلوات الله علیه، به اتمام می رسد و متن خطبه را همراه با ترجمة فارسی – به دو صورت منشور و منظوم – ارائه می کند تا سلیقه های مختلف، بسته به ذائقه های متفاوتی که دارند، بتوانند با مضامین بلند این خطبه، آشنا گردند و در اقیانوس عمیق آن، غواصی کنند و از مطالبش، استفادة کافی و وافی را ببرند.

کتاب
ابعاد 5/14 * 5/21 سانتی متر
تعداد صفحات 264 صفحه
نویسنده/ نویسندگان سید محمود هاشمی دهسرخی، شاعر: زهرا پارسا
ناشر آشیانه برتر
نوبت چاپ اول / 94
شابک 978-600-7138-73-1
عنوان قراردادی غدیر خم، خطبه. فارسی - عربی
شماره کتابشناسی ملی 3934401
موضوع غدیر خم، خطبه
سرشناسه محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت- 11 ق.
وضعیت فهرست نویسی فیپا

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمي شود!

رتبه: بد خوب

کد را در کادر زير وارد کنيد:

پر فروش ترین ها
بیشترین بازدید
آخرین محصولات
ویژه ها